網頁

2016年12月3日

情懷香港 (一章一故事)




我們都是這樣長大的

細路哥果陣玩嘅除左集體遊戲都系集體遊戲!雖然一家住系宜家所謂嘅劏房;但系有好錫我地嘅父母同表姐,時時帶我地去維園,唔好睇貓著條裙,貓系標淮牛黃頭一名!冇野可以難到貓嘅!

維園有乜玩?可以點玩?
倒轉由45度傾斜兩三層樓高嘅鐵滑梯由低爬向最頂部再滑落去,或者同其它小朋友比賽邊個嘅鞦韆盪得最高,360度大回環當食生菜。滿滿嘅回憶,系陪伴貓渡過童年嘅重要地方。
每個小朋友都有過系遊樂場玩嘅愉快經驗,是陪著香港人長大嘅香港情懷。我地系遊樂場體會同其它小朋友分享、學交朋友、禮儀、溝通同合作;系互動遊樂裡面建立友誼,一隻貓玩玩下就識左一班小朋友。

果時快樂可以好簡單,好單純。童年愉快經歷、記憶做就今日嘅貓,帶冒險精神,唔怕跌,系都要玩到為止。創新,系都要自創花式玩法。

你嘅故事呢?

聽日起可以系尖沙咀文化中心廣場保良市集睇到佢啦,重有好多手作藝術家嘅作品架!



沒有留言:

張貼留言

Translate